CORONA: Status, anbefalinger og FAQ

Kampbolden kan trille igen.

I mandags blev der åbnet for, at der må spilles kampe og stævner i dansk breddefodbold igen. Kun tre dage efter den seneste opdatering af Kulturministeriets retningslinjer, er de blevet opdateret igen. Opdateringen pr. 10. juni 2020 indebærer en lempelse af forsamlingsforbuddet ved idrætsbegivenheder, som for eksempel fodboldkampe og -stævner, hvor der nu må være siddende tilskuere. [10-06-2020 kl. 20:00].

CORONAVIRUS-situationen og regeringens/myndighedernes krav og anbefalinger ændrer sig hele tiden. Vær derfor opmærksom på, at indholdet på denne side og spørgsmål/svar løbende ændrer sig. 

Siden er senest opdateret 18. juni klokken 11.00. Spørgsmålssektionen et senest opdateret 12. juni 2020.

Det betyder følgende - vær opmærksom på, at dette løbende ændres:  

  • Alle klubber bør følge DBUs guidelines for afviklingen af Corona-træninger. Læs mere i vores FAQ "Fodboldens corona-regler". 
  • Forårsturneringen 2020 for herrer senior suspenderes og vil ikke blive afvikle. Læs vores seneste nyhed omkring dette her [opdateret 16-05-2020].
  • Fællesrækker for ungdom (øst-rækkerne), som afvikles i et samarbejde mellen DBU Sjælland og DBU København, og med deltagelse af DBU Lolland-Falster er aflyst.
  • Ungdomsturneringer må fortsat vente. Læs mere her (link DBU Sjælland, som administrere ungdom).
  • 3 stævner må fortsat vente, men vi afholder et 5-mands stævne d. 21/6 og 3 hverdagsstævner. Læs mere her.

Derfor gør vi det

Det er vores ansvar, at vi både beskytter vores medlemsklubber, medarbejdere og hjælper myndighederne med inddæmning af coronavirus i Danmark. Vi vil derfor skærpe en række tiltag i forhold til ikke at øge risiko for smitte og dermed belastning af det samlede sundhedssystem.

Spørgsmål
Udover denne oversigt, har vi i højrespalten samlet svar på de mest stillede spørgsmål, så du løbende kan følge med i den nyeste udvikling og de nyeste anbefalinger:

Hvis du har yderligere spørgsmål, er du altid velkommen til at kontakte os 
info@dbulolland-falster.dk

Yderligere informationer
Myndighedernes retningslinjer opdateres løbende. Vi anbefaler derfor, at du til enhver tid følger med på deres hjemmesider, så du får de helt aktuelle anvisninger. Nyttige kilder er:

Samlet side fra myndighederne med alt, hvad du skal vide om corona: www.coronasmitte.dk

Den myndighedsfælles hotline er: 70200233

Sundhedsstyrelsen: www.sst.dk

Styrelsen for Patientsikkerhed: www.stps.dk

Statens Seruminstitut: www.ssi.dk

Udenrigsministeriet: www.um.dk (rejsevejledninger)

Myndighedernes retningslinjer opdateres løbende. Vi anbefaler derfor, at du til enhver tid følger med på deres hjemmesider, så du får de helt aktuelle anvisninger.

Q&A er senest opdateret 12. juni klokken 07.00. 

FAQ til protokollen for 'Fodboldens Corona-regler'