8:8 Spilleregler

8:8 Herre senior spilleregler på små mål og lille bane

1. Banen+

Der spilles på en bane med idealstørrelsen 68 x 52,5 m, eller på tværs af en godkendt 11-mands bane.

Målfeltet: Feltets størrelse er 8x25 meter. Feltet skal være tydeligt markeret ved opkridtning.

Eventuel anden markering – se Turneringsreglementet.

Målfeltet og straffesparksfeltet er identiske.

Straffesparksmærket: Der placeres et kryds midt på målfeltets forreste linje – 8 meter inden på banen og midt for målet – krydset gælder som straffesparksmærke.

Midterlinien og cirklen: Kan udelades, men banens midtpunkt skal være tydeligt markeret.

I turneringsreglementet kan fastsættes anden banestørrelse, afmærkning og målstørrelse.

2. Målstørrelse+

Målene: Målenes størrelse er 5 x 2 meter (7-mandsmål).

3. Bolden+

Boldstørrelse: 5

I Turneringsreglementet kan fastsættes anden boldstørrelse.

4. Spillernes antal+

Et hold består af 8 spillere samt et 3 udskiftningsspillere.

En af spillerne skal være målmand.

En kamp kan ikke begynde, hvis et af holdene består af færre end 5 spillere. En kamp kan færdigspilles uanset antallet af spillere holdet.

Fri udskiftning er tilladt under hele kampen. Udskiftning skal ske fra sideliniens midte under stop i spillet.
Tildeles en spiller en advarsel (gult kort) medfører det, i senior og U16, en 10 minutters udvisning af spilleren.

Holdet er i denne periode reduceret med pågældende spiller.

5. Spillernes udstyr+

Vedrørende spillernes udstyr henvises til Fodboldloven.

6. Dommeren+

Vedrørende dommeren henvises til Fodboldloven.

7. Liniedommere+

Der anvendes ikke liniedommere.

8. Spillets varighed+

Spilletiden, der fastsættes af den/de turneringsansvarlige, opdeles i 2 halvlege. Se spilletider nederst.

9. Spillets igangsættelse+

Ved start og efter scoring fra banens midte.

Spillere på det hold, der ikke giver bolden op, skal være mindst 7 meter fra bolden, indtil bolden er i spil.

10. Bolden i og ude af spil+

Vedrørende bolden i og ude af spil henvises til Fodboldloven.

11. Betingelse for scoring af mål+

Vedrørende betingelser for scoring af mål henvises til Fodboldloven.

12. Offside+

Offside reglen anvendes ikke.

13. Utilladelig spillemåde+

Vedrørende utilladelig spillemåde henvises til Fodboldloven.

14. Frispark+

Ved frispark skal modspillerne være mindst 7 meter væk fra bolden.

15. Straffespark+

Straffespark tages 8 meter fra mållinien og midt for målet. Øvrige spillere - bortset fra målmanden - skal være bag straffesparksmærket og mindst 7 meter fra bolden.

16. Indkast+

Henvises til Fodboldloven.

17. Målspark+

Ved målspark og frispark i eget målfelt skal modspillerne være uden for målfeltet og mindst 9 meter fra bolden.

18. Hjørnespark+

Ved hjørnespark skal modspillerne være mindst 7 meter fra bolden.

DBU Lolland-Falster

Udvisning+

Udvisning skal indberettes af arrangørklub senest 2 dage efter kampen.

Indberetningen skal indeholde spillers navn, klub og beskrivelse af forseelsen.

Såfremt der benyttes en DBU Lolland-Falster - DBU Sjællands dommer, foretager denne indberetning.