Anbefalingerne til de nye spilleforformer bygger på to rapporter og undersøgelser foretaget i efteråret 2012 og foråret 2013. En evaluerende undersøgelse af eksisterende spilleformer og banestørrelser samt en supplerende undersøgelse af de forslåede ændringer af spilleformer og banestørrelser. Se begge rapporter her.

For at sikre tidssvarende spilleformer, der er i tråd med DBU’s spillerudviklingsfilosofi, har DBU siden efteråret 2012 foretaget en evaluerende undersøgelse af eksisterende spilleformer og banestørrelser i børne- og ungdomsfodbolden.

I undersøgelsen har vi observeret den spilleform og banestørrelse, der anbefales jf. Holdninger og handlinger i relation til de enkelte årgange. Ydermere har vi som udgangspunkt observeret de samme årgange i spilleformen under samt spilleformen over den anbefalende. Ligeledes er der på udvalgte kampe også observeret de forskellige banestørrelser, der udbydes i spilleformen.

Få et hurtigt overblik over undersøgelse og vigtigste resultater her

Rapport 1:
Læs rapporten i sin fulde længde her

Med udgangspunkt i ovenstående rapport valgte DBU og lokalunionerne at tage udgangspunkt i et mere dokumenteret grundlag ud fra danske forhold. DBU og lokalunionerne har derfor i samarbejde med førende eksperter stået i spidsen for den største undersøgelse af sin slags i Danmark.

DBU og DBU’s lokalunioner har i samarbejde med Analysefirmaet Amisco Scandinavia, Center for Holdspil og Sundhed fra Københavns Universitet samt Aarhus Universitet foretaget en analyse baseret på mere end 100 videofilmede børne- og ungdomskampe, som er optaget, analyseret og gennemset.

Rapport 2:
Læs rapporten i sin fulde længde her
Number of Players and ideal Pitch Sizes in Children’s and Youth Footbal (English version)

KBU Stævne B93 PigerDY2Q8597.jpg