Om Fodbold for Hjertet

FFH - Kjærbye 7

'Fodbold for Hjertet' er motionsfodbold med dokumenteret effekt på sundheden for danskere med hjerte-kar-sygdomme, diabetes og andre livsstilssygdomme. 

En halv million danskere er ramt af hjerte-kar-sygdomme, og hvert år dræber disse sygdomme tusindvis af danskere. Her kan motion både forebygge og give et længere og bedre liv, og med de rigtige motionstilbud til målgruppen, bliver de gode vaner ikke droppet i det lange løb. 

Motionsfodbold har et stort potentiale i forhold til fastholdelse af spillerne. Sammenhold, fællesskab og god og varieret træning til alle betyder, at fodbold kan være nøglen til et bedre liv for danskere med livsstilssygdomme. 

Derfor er DBU gået sammen med Hjerteforeningen om ‘Fodbold for Hjertet, som skal få mindst 800 borgere i målgruppen med i projektet, hvor de kan dyrke motion i fællesskab med andre ligesindede.

I løbet af tre år skal mindst 10 kommuner og 30 klubber tage del i ‘Fodbold for Hjertet’. Der er allerede mange klubber som har startet træningen op, og endnu flere vil følge i det kommende år.

Foruden DBU og Hjerteforeningen, deltager også Institut for Idræt og Biomekanik på SDU i ‘Fodbold For Hjertet’ med en videreudvikling af Fodbold Fitness-konceptet til målgruppen. 

TrygFonden støtter ‘Fodbold for Hjertet'.


Vil du spille 'Fodbold for Hjertet'?

Du behøver ikke at være en Laudrup eller en Schmeichel for at deltage i 'Fodbold for Hjertet'. Der er nemlig både plads til den absolutte nybegynder og til dig, der har en fortid som semi-prof på grønsværen.

Du kan trygt være med, for du er i sikre hænder på 'Fodbold for Hjertet': Trænerne er uddannet i at tage hensyn og lave øvelser og træning, som passer til alle på holdet.

Det er ikke kun nye venskaber, oplevelser og mere energi, som 'Fodbold for Hjertet' kan give dig. Fodbold er ikke kun godt for dit hjerte, men er også en rigtig god måde at komme i fysisk form på. Træningen er god og varieret, og du træner både styrke, kondition og udholdenhed.

Hvis du ønsker at deltage på et 'Fodbold for Hjertet' hold, så kan du se en oversigt over de eksisterende hold ved at klikke HER.

Er der ikke et hold i nærheden af dig, kan du altid skrive til os for at høre om der skulle være planer om opstart af et hold i fremtiden, eller om der er andre lignende tilbud i dit nærområde, s som kunne være et alternativ for dig.

Du kan kontakte os ved at sende en mail til: fodboldforhjertet@dbu.dk