Fodboldtræning med sort bælte

Når en pige som 12-årig kommer ned i den lokale fodboldklub, er hun som oftest 4-500 timers træning, 10000 boldberøringer og 1000 driblinger bagud Træningsmanual, fodboldtræning med sort bælte

FLERE SPILLERE - NYE SPILLERE PÅ EKSISTERENDE HOLD

- Når en pige som 12-årig kommer ned i den lokale fodboldklub, er hun som oftest 4-500 timers træning, 10000 boldberøringer og 1000 driblinger bagud. I klubben skal hun ind på et hold med nogle engagerede forældretrænere, der er passionerede omkring fodbold, men som ofte ikke har den nødvendige tid, og måske heller ikke fagligheden til at møde ”de sene startere”. Derfor er der også en stor risiko for, at hun i lighed med mange andre ”sene startere”, hurtigt stopper igen. Ikke fordi hun er blevet træt af fodbold, men fordi hun igen og igen oplever at ”falde igennem” til både træning og i kamp.

Sådan indledes forordet på DBU’s seneste satsning på pigeområdet – Fodboldtræning med sort bælte. Tekst indeholder et hverdagsparadoks, som flere af jer sikkert allerede er bekendte med. Piger i alderen omkring de ”sene startere” 10-14 år tiltrækkes af fodbold, men integreres sjældent med succes på holdet af alderssvarende piger. Det er ærgerligt fordi en aktiv rekruttering og en indsats for at få de sene startere til at blive en del af holdet og klubben vil være at udnytte potentialet i pigefodbolden, men også et middel til at holdet ikke opløses, når efterskole, eksamensfokus eller ønsket om en mere elitær karriere, i de senere teenageår gør et indhug blandt spillerne på holdet.

Der er flere måder at bruge konceptet Fodboldtræning med sort bælte på f.eks. kan det bruges som et ugentligt ekstra træningstilbud til nye piger på tværs af årgange eller det kan blive pigernes indgang til fodbold fordi piger i forskellige aldre rekrutteres ind til en intensiv begynder-camp og efterfølgende fordeles ud på klubbens eksisterende hold. Begynder-campen kan placeres i skoleferier med et træningspas formiddag og eftermiddag eller tilrettelægges, så det passer ind i rammerne for de forskellige genstarts-pulje.

Fodboldtræning med sort bælte kan også bruges i samarbejdsrelationer enten i fritidsklubben eller med Kommunen, som sammen med jer opretter et Fodboldtræning med sort bælte - kursus på ungdomsskolen og dermed tilbyder en vej ud af Corona-ensomhed for teenagepiger. Det kan også tænkes, at den lokale skole lige har afsluttet et 11-for-Health forløb og I vælger at bruge konceptet for at byde pigerne herfra velkommen i klubben.

Mulighederne er mange og lad jer endeligt ikke begrænse. Fodboldtræning med sort bælte er et gratis koncept til DBU-klubber. Ovenfor kan du se hele manualen som læsevenlig tekst med integrerede film og i sidemenuen finder du en manual med QR koder, som kan printes og alligevel være interaktiv via din mobil. Siden vil også løbende blive opdateret med ad-on materialer f.eks. rekrutteringsmaterialer og materialer til spiller- og forældremøder for målgruppen.

Ti klubber kunne udover det allerede gratis koncept materiale søge om tilskud til at afvikle Fodboldtræning med sort bælte samt hummel-trøjer til de deltagende piger. Ansøgningen til dette er lukket.