MENU

Nye spilleformer fra efteråret 2014

Fra efteråret bliver blandt andet 8:8 en realitet for U11-, U12 og U13 drenge og piger. Her følger det fulde overblik for, hvordan spilleformerne og banestørrelserne bliver fra 1. august 2014

De nye spilleformer og banestørrelser er funderet på et meget stærkt fagligt og validt grundlag. Undersøgelserne er de mest omfattende foretaget på dansk grund og har givet DBU en unik viden om, hvordan vi i Danmark skaber de bedste udviklingsmuligheder for børn og unge uanset køn, alder og niveau.

Som fremgår af ovenstående skema ændres banestørrelserne for både 3:3 og 5:5 fra efteråret. For 5:5 har DBU Lolland-Falster dog været på forkant med udviklingen, idet vi altid har anbefalet, at der spilles på en banestørrelse, som har målene 30x40 meter. For 3:3 har vi tidligere anbefalet en banestørrelse på 15x20 meter. Nu ændres banestørrelsen til 13x21 meter.

Af hensyn til fodboldanlæg i forskellige størrelser giver anbefalingerne ydermere en mulighed for fleksibilitet i form af muligheden for, at mindske banestørrelserne med op til 10 procent i forhold til ovenstående mål. 

5 kampbolde
DBU anbefaler også, at hjemmeholdet til alle kampafviklinger stiller minimum fem kampbolde til rådighed for at øge den effektive spilletid i kampene. Forældre og andre tilskuere skal så agere boldhentere samtidig med, at spillerne sætter spillet i gang med ny bold placeret på sidelinjen. 

Goddag til 8:8
Ligeledes bliver 8:8 en realitet for U11-, U12- og U13 drenge og piger med en banestørrelsen på 52,5x68 meter. Det er ikke kun for spillerne, at den nye spilleform bliver ny. Også trænerne skal pludselig forholde sig til et nyt spil med en ukendt holdstørrelse. Hvordan skal man gribe det nye spil an, når man går fra 7 til 8 spillere, eller fra 9 til 8 spillere. Fordelene ved de nye spillerformer er dog så mange, at de klart overgår de nye udfordringer i spillet. Vil du vide mere om de nye muligheder eller har du glemt, hvorfor hele fodbold Danmark skifter til 8:8, så kan du læse mere her

Læs mere her om vores nye stuktur for børnefodbolden og her for ungdomsfodbolden. 

Log ind