D
T
M
S

DBU og Guldborgsund kommune indgår unik aftale

Det var to stolte formænd, der søndag eftermiddag satte deres underskrifter på en historisk aftale, der skal være med til at sætte Lolland-Falster på landkortet som et af landets førende fodboldområder.

Det var DBU Lolland-Falsters formand Gert Lundgaard og Kultur og fritidsformand Martin Lohse fra Guldborgsund kommune, der satte deres underskrifter på den første partnerskabsaftale mellem kommunen og DBU – Dansk Boldspil Union på Lolland-Falster.

Aftalen er den første af sin art i Danmark, og den kommer til at danne model for lignende partnerskabsaftaler mellem kommuner og DBU i fremtiden. DBU har under hele forberedelsen af foregangsaftalen fulgt processen tæt, og DBUs formand Jesper Møller har deltaget i flere møder mellem DBU Lolland-Falster og Guldborgsund kommune.

”Det er en stor dag for fodbolden på Lolland-Falster, ” sagde en synligt stolt og tilfreds DBU formand Gert Lundgaard efter aftalen var skrevet under kort før NFCs hjemmekamp mod B1908 på Enelco Arena. Det fandt sted i Drachmann Loungen, og var overværet af en fyldt lounge.

”Det er en aftale, hvor vi begge forpligter os til at skabe de bedste faciliteter og rammer for fodbolden på Lolland-Falster. For vores vedkommende vil vi rigtigt gerne mere idræt, og vi skal skabe bedre rammer for at få de unge til at deltage i fællesskaber, ” siger Martin Lohse, der er formand for Guldborgsund kommunes Kultur- og fritids udvalg.

”Det vil vi gerne med aftalen er at sikre at fodboldklubberne bedre muligheder i fremtiden. Det er meget tilfredsstillende, at Guldborgsund kommune har villet dette forpligtende samarbejde til gavn for idrætten, foreningerne og for borgerne,” siger DBU Lolland-Falsters formand Gert Lundgaard.

Det overordnede formål med partnerskabsaftalen er at der gennem et udvidet samarbejde skal Guldborgsund kommune udvikles til at være en af Danmarks førende fodboldkommuner.

Der arbejdes på at indgår en lignende aftale med Lolland kommune, og den forventes på plads senere på året.

For Martin Lohse handler det også om, at DBU og Guldborgsund Kommune grundlæggende har villet det samme.

”Vi har en skolereform som byder ind til at idræt og foreninger skal spille en større rolle, og det giver aftalen udtryk for. Vi synes i Guldborgsund kommuner, at foreningerne er grundpillen i det samfund vi har bygget op, ” siger Martin Lohse.

Aftalen indeholder syv punkter, hvor Guldborgsund kommune og DBU Lolland-Falster indgår et forpligtende samarbejde. Punkterne er

• Faciliteter
• Idræt i landdistrikter
• Skolereformen
• Sundhed
• Inklusion og Integration
• Euro 2020
• Ungdoms landskampe

De to punkter om Euro 2020 og Ungdomslandskampe er udtryk for store ambitioner. DBU Lolland-Falster og Guldborgsund kommune arbejder målrettet sammen for at Nykøbing F vælges som en af de byer, hvor EM-hold i forbindelse med Euro 2020 slutrunden vil tage træningsophold, før der skal spilles kampe i parken. Det skal ske gennem at positionere Guldborgsund som en aktiv fodboldkommune, hvor der arbejdes innovativt på at bruge fodbolden til at udvikle en hel landsdel.

Faciliteter skal udvikles til at kunne huse ”udenlandske” storhold. Guldborgsund skal være kendt for at være en kommune med gode fodbold og idrætsfaciliteter. Det samme gælder afvikling af ungdoms landskampe.

Yderligere oplysninger hos Gert Lundgaard på 6122 0302.

Log ind