Er du klar til den nye fodboldlov?

I den nye fodboldlov er der kommet nye regler til, og nogle eksisterende love og fortolkninger er blevet præciseret.

Med en ny fodboldlov følger også behovet for at alle interessenter i spiller (dommere, trænere, ledere og spillere), får de bedste forudsætninger for sammen at skabe en god atmosfære i kampen.

Det har derfor været drøftet om implementering af den nye lov skulle udskydes til 2017, således at man havde efteråret til at uddanne de flere end 3.000 breddedommere landet over. Men konklusionen blev, at der vil være alt for mange ulemper forbundet med at udskyde implementeringen, og derfor er den nye lov gældende for alle turneringer, stævner osv. fra 1. juli 2016.

Den nye fodboldlovbog ligger først endeligt klar i august, da der er tale om en større omskrivning. Først derefter kan dommerinstruktørerne uddannes i den, så de er klar til at uddanne de mange dommere. Det betyder også, at der endnu ikke er et grundlag for at indkalde dommerne til infomøde om regelændringerne.

Dommerne er klar

Dommerne blev på et velbesøgt informationsmøde d. 11/8-2016 orienteret om de nye regler.

Er klubberne, trænerne, holdledere og spillerne klar?

Det er naturligvis ikke kun dommerne, der skal kende de nye regler. Den forsinkede proces gør, at der er udarbejdes et elektronisk hæfte med beskrivelse af de væsentligste ændringer. Hæftet uddyber og forklarer, hvordan de væsentligste lovændringer skal fortolkes og forvaltes. Som supplement til hæftet fremsendes også en oversigt over de mange nye præciseringer, som der er i fodboldloven. Der vil dog i første omgang ikke være en uddybning af dem. 

Se hæftet med ændringerne her. Det er vigtigt, at alle holdere og trænere får et kopi ...

Her er nogle af de væsentligste ændringer og præciseringer: 

- at ved begyndelsesspark er igangsættelsen retningsfri, men det er ikke tilladt at stå på modstandernes banehalvdel. 

- at en berøvelse af en oplagt scoringsmulighed i feltet ikke nødvendigvis er ensbetydende med rødt kort, men dog mindst advarsel, MEN ... læs videre i ovenstående.

- at ved offside skal frisparket tages der, hvor strafbarheden opstod (selv hvis det er på egen banehalvdel) og ikke hvor spilleren var, da bolden sidst blev spillet. 

- at straffespark kan dømmes for forseelser udenfor straffesparksfeltet bag målet i straffesparksfeltets forlængelse bag mållinjen. 

- at hvis målmand går før tid på et straffespark, og bolden ikke går i mål, skal han advares. 

God sæson. Og husk fairplay og kampagnen Husk respekten, som sætter fokus på at skabe mere respekt og bedre opførsel i dansk fodbold.

Har du spørgsmål til ovenstående, så kontakt dit lokale dommerudvalg eller sekretariatet.

Log ind