Fodbold spilles indenfor kridtstregerne, men det betyder ikke at der ikke skal være styr på det udenfor de famøse hvide linjer. Derfor har DBU Lolland-Falster / DBU Sjælland gjort det nemt for træneren, og andre interesserede, at finde ud af om hans/hendes hold er klar til første turneringskamp – vi kalder det trænerens tjekliste.

Få det fulde overblik over de ting, der skal være styr på, inden kampen fløjtes i gang.

Indhold (Du kan klikke på de enkelte overskrifter og springe derhen i teksten hvor du ønsker)

- Corona - Hvad er retningslinjerne nu

- Spille fri på tværs af sæson

- Nye spillere

- Nye spillere fra udlandet

- Trænere på holdkort

- Husk Holdkortet - i alle 8:8 og 11:11 rækker

- Spillere uden spillercertifikat eller supplerende spilletilladelse spærres nu fra holdkort

- Supplerende spilletilladelse genansøges

- Dispensationer skal søges igen

- Karantænedage

- Op/nedrykningsscenarier

- Serie 1 og SS udvides

- Dommerpåsætning

- Brug for en dommer - kontakt DBU Lolland-Falster

 

///

Corona – Hvad er retningslinjerne nu

Det er nok gået de færrestes næse forbi at fodbolden også har været ramt af Corona-situationen, og denne har stadig nogle konsekvenser for det smukke spil.

De seneste retningslinjer finder du her , og ændres retningslinjerne vil det også være på denne side at der opdateres.

///

Spille fri på tværs af sæson

Selvom sommerpausen, og turneringspausen, har været historisk lang, så svarer det i det lovformelle blot til en forlænget weekend, og dermed skal efterårets første kamp, anskues som en direkte forlængelse af forårets sidste.

Det kan du læse meget mere om her, samt se hvad du skal være særligt opmærksom på i denne henseende.  

///

Nye spillere

Har pausen budt på nye spillere til klubben, hvad end de er kommet fra en anden klub, eller har genstartet deres fodboldkarriere, så er det vigtigt at I sikrer jer at de kan komme med jer ud og spille kampe.

Det gør I ved at indhente deres spillercertifikater, og det hele klares via KlubOffice.

Her kan du finde en guide til spillercertifikater.

///

Nye spillere fra udlandet

Det hører til sjældenhederne i de sjællandske serierækker, men det hænder dog alligevel, at en klub får nye spillere til fra udlandet. Dem skal der også være spilletilladelse på, og den skal du ligesom ikke-udenlandske spillere søge i KlubOffice. Det gælder for spillere der er asylansøgere, udvekslingsstuderende eller noget helt tredje.

Her finder du guiden til hvordan du sikrer at de også kan komme ud og spille kampe.

///

Trænere på holdkort

Som noget nyt fra efterårssæsonen skal der føres trænere på holdkortet. Det betyder at det nu, når man udfylder holdkort, er muligt at føje en træner til holdkortet.

Det gælder selvsagt ”kun” i de rækker, hvor der normalt stilles krav om udfyldelse af holdkort, dvs. U11 og opefter.

Du kan læse mere om trænere på holdkortet  i denne nyhed

///

Husk Holdkortet – i alle 8:8 og 11:11 rækker

Ikke udfyldt holdkort medfører tabt kamp, og det har ingen interesse i.

Det betyder at det er helt afgørende, at man får udfyldt holdkortet, før kampens start, for at sikre at man ikke bliver taberdømt efterfølgende.

Holdkortet kan udfyldes via mit.dbu.dk eller via DBU’s fodbold app.

Det er muligt, på forhånd, at udfylde holdkortet, og systemet spørger allerede efter sæsonens første kamp, om du blot ønsker at kopiere det sidste holdkort, således at et holdkort kan blive udfyldt nemt og hurtigt.

Læs mere om holdkortet her.

///

Spillere uden spillercertifikat eller supplerende spilletilladelse spærres nu fra holdkort

Det seneste værktøj i IT-kassen, er at trænere og holdledere nu ikke længere skal tænke over, om spillercertifikatet for en pågældende spiller er på plads, eller om modstanderholdet har styr på sine spillercertifikater. Det er nemlig nu så simpelt, at uden spillercertifikat, eller supplerende spilletilladelse i klubben, kan den pågældende spiller slet ikke komme på holdkortet.

Det kan du læse meget mere om her.

///

Supplerende spilletilladelse genansøges

Er der spillere, der har brug for at optræde for mere end en klub, så findes der forskellige muligheder.

Det kalder vi supplerende spilletilladelse, og det gør, at ungdomsspilere f.eks. med forældre i to byer, futsalspillere eller M+32 spillere kan optræde for mere end én klub.

Det finder du mere information om her DBU Sjælland.

Mere information her DBU Lolland-Falster.

///

Dispensationer skal søges igen

Som klub er det vigtigt at være opmærksom på at, de dispensationer der er givet i sidste halvsæson, altså forår 2020, kun gælder for et halvt år.

Så har holdet forsat brug for dispensation(er) på udvalgte spillere, så er det vigtig at man sikrer at man får genansøgt.

Det kan du læse mere om her.

///

Karantænedage

Vi kan hvert år konstatere at enkelte hold har svært ved at finde rundt i hvorvidt spillere der er idømt en karantæne, kan deltage i forårets første kamp. Det er både en unødvendig og en uheldig fejl, som vi gerne ser minimeret.

I §20 i DBU Sjællands turneringsreglement står der mere om de regler der gør sig gældende når det kommer til karantæner, og hvordan at du sikrer at dit hold ikke stiller med karantæneramte spillere.

Læs mere her.

///

Op/nedrykningsscenarier (DBU Sjælland)

Hvert år er der hold der tager en tur op i rækkerne, og hold der tager en tur ned.

Det helt store overblik for hvordan oprykning og nedrykning spænder af, har vi samlet på dette link, hvor de forskellige scenarier der kan påvirke op- og nedrykning er skitseret.  

///

Serie 1 og SS udvides (DBU Sjælland)

I efteråret er der historisk mange hold at finde i Sjællandsserien og Serie 1, da disse på baggrund af et klubforslag, er blevet udvidet fra respektive 24 hold, til 28 hold.

Det kan du læse mere om her

///

Dommerpåsætning

Vi påsætter dommer til herresenior 11 og 8 mands, oldboys og veteran/master 11 og 8 mands samt 11 mands ungdom. Dog påsætter, der ikke dommere til U10 kampe og nedefter.

///

Brug for en dommer – kontakt DBU Lolland-Falster

Har man som klub brug for en dommer til en specifik kamp skal man kontakte DBU Lolland-Falster angående at få påsat en sådan. Det er ikke længere tilladt at kontakte dommere direkte, men al kontakt skal gå igennem DBU Lolland-Falster.

Det er selvfølgelig stadig muligt at benytte dommere der specifikt er tilknyttet ens egen klub, eller ytre ønske om specifikke dommere til DBU Lolland-Falster, men det er nu et krav at al dommerkontakt foregår til DBU Lolland-Falsters dommerafdeling, som så påsætter den pågældende kamp. 

Klik her ...

 

DBU Lolland-Falster ønsker alle hold og klubber en god sæson