Træneren er en af de vigtigste parametre når det kommer til at handle om udviklingen og fastholdelsen af børn og unge i vores fodboldklubber. DBU´s satsning med ”Træneren er nøglen” har for alvor slået sig fast, efter at DBU C-Træner uddannelserne fik et facelift i starten af 2018.

Vi ved at det bedste fodboldmiljø for børn og unge skabes af dygtige og engagerede trænere. Fodboldglæde og spillerudvikling SKAL gå hånd i hånd. På kurserne lærer trænerne blandt andet om egen adfærd, børnenes forudsætninger for læring, træningsøvelser og træningsformer og om hvordan man opsætter et godt fodboldmiljø til både træning og kamp.

C1 og C2 er bygget op således at trænerne starter med et online modul hjemme på egen PC. Derefter kommer selve modulet med fysisk fremmøde med fokus på praktikken på banen.

Efter en gennemførelse af både C1 og C2, kan man tage en test og derefter modtager man et certifikat på at man er DBU-C-Træner. Hvis man ønsker at dygtiggøre sig endnu mere, tager man et B1 trænerkursus. Hvorefter man kan bestå en eksamen for at kunne kalde sig UEFA C-Licenstræner. Men, så kan man i realiteten også træne et børnehold i Dortmund 😊

Fra 2018 til 2019 har hele 132 kvinder og mænd har i denne periode bestået et C1 kursus på Lolland og Falster. 40 trænere har desuden bygget C2 ovenpå.

Frem og Stubbekøbing BK har planlagte kurser her i foråret 2020. Dermed har hele 10 klubber haft kurser.

Så vi er slet ikke færdige med at blive dygtigere for vore kære børns skyld ……

Der er i 2018, registreret 2972 piger og drenge i alderen 0 – 18 år, der spiller fodbold, på Lolland og Falster. 

Spørgsmål?

Mbj 166X106 Ny2
Klubrådgiver Martin Boesen
Hovedansvarsområder: Klubrådgiver 20 42 51 71