”Kig et andet sted hen”

I Svogerslev Boldklub lidt uden for Roskilde har de haft gavn af at lave en medlemsundersøgelse med værktøjet fra Players 1st. Klubben er et eksempel på, at medlemmernes svar nogle gange kan bidrage til at gøre bestyrelsen opmærksomme på områder i klubben, der har behov for udvikling, som ellers ikke lige have bestyrelsens opmærksomhed.

Egentlig troede bestyrelsen i Svogerslev Boldklub, at de skulle arbejde med den gode begyndelse for de nye medlemmer, men undersøgelsen viste, at de var supergode til dette element i forvejen. I stedet blev de opmærksomme på, at de kunne blive bedre i kommunikationen med trænergruppen.

 

- Undersøgelsen gav os et andet resultat, end vi havde troet, og det har gjort, at vi ikke har spildt vores kræfter og ressourcer på et område, hvor behovet for udvikling ikke er størst. Undersøgelsen ledte vores opmærksomhed hen på de frivillige træneres behov, og på baggrund af resultaterne har vi udnævnt både en ungdomsformand og en seniorformand, som skal sikre, at vi har større fokus på alle klubbens trænere og en bedre dialog med trænerne og lederne på de enkelte hold. På den måde får trænerne bedre støtte end før, og vi sikrer forhåbentligt, at de bliver ved med at ville yde en indsats i klubben, fortæller formand i Svogerslev Boldklub, Jesper Edvardsen.

 

- Undersøgelsen viste dog som forventet også, at en del medlemmer har været utilfredse med vores baneanlæg, fordi de har ønsket sig en kunstgræsbane. Denne har vi arbejdet på længe, og med medlemmernes holdning i baghovedet er det en ekstra stor tilfredshed, at vi nu snart kan tage vores nye, fine kunstgræsbane i brug, afslutter Jesper Edvardsen.

 

En sluse til nye frivillige kræfter i klubben

I Tarm IF oplevede de over en periode, at en del spillere i alle aldre forsvandt fra klubben af forskellige årsager. Frafaldet betød samtidigt, at det blev endnu sværere at skaffe frivillige, trænere og ledere til klubben, og det må jo siges at være en ond spiral. Særligt var der mangel på den type af frivillige, der kommer og gør en indsats fast hver uge. Medlemsundersøgelsen har dog vist sig at være et værktøj til at bryde den onde spiral i Tarm IF.

- Vi ønskede at afprøve Players 1st i samarbejde med vores klubrådgiver for at se, hvordan værktøjet kunne hjælpe os i klubben. Vi fik rigtig mange positive meldinger tilbage på ting, som vi gør godt, men blev også gjort opmærksomme på, hvor vi kan forbedre os, udtaler Peter Kirchhecker, der er bestyrelsesmedlem i Tarm IF.

 

Udover at blive spurgt til en masse forskellige forhold i og omkring klubben, blev medlemmerne også spurgt om en anden vigtig ting.

- I forbindelse med undersøgelsen kunne hver deltager også svare på, om de ønskede at hjælpe frivilligt til i klubben. 24 ud af de næsten 100, der svarede, ville gerne hjælpe frivilligt til, så via medlemsundersøgelsen har vi fået en virkelig god liste på navngivne folk, der er klar til at hjælpe os, og det er vi naturligvis utroligt glade for.

 

Oplevelsen fra Tarm IF viser, at værktøjet fra Players 1st ikke kun kan bruges til at sætte retning for klubbens udviklingsarbejde, men det kan samtidigt også være et helt konkret værktøj i forhold til at engagere endnu flere frivillige i en fodboldklub – hvis bare man husker at spørge.

 

Vil I også afprøve værktøjet?

Værktøjet fra Players 1st er designet til at hjælpe udvikling på vej i jeres klub, og I kan med fordel kombinere medlemsundersøgelsen med et forløb med en DBU klubrådgiver, som kan facilitere processen, bidrage til at analysere resultaterne og hjælpe jer videre i udviklingen. 

I 2020 kan vi også ligesom i 2019 tilbyde et klubudviklingsforløb til 2.500 inkl. Players 1st. Normalprisen for et klubudviklingsforløb er 2.500 og Players 1st koster 1.500 i årligt gebyr, og dermed sparer I 1.500 kr. ved at integrere de to dele, og samtidigt får I masser af hjælp og støtte til arbejdet med at involvere jeres medlemmer.

Læs mere om Players 1st her.