Mange klubber fra Lolland og Falster deltager i DBU Sjællands turneringer. Derfor bringer vi denne nyhed omkring de scenarier, som DBU Sjælland arbejder med afhængigt af corona-krisens udvikling. 

Fodboldturneringerne er sat på pause. Her kan du se de forskellige scenarier, som DBU Sjælland aktuelt arbejder med i forhold til at spille breddefodbold i foråret.

Landet over ligger gader og stræder øde hen. Corona-pandemien har lukket landet ned og fodbolden holder pause på ubestemt tid. Derfor er der ingen der ved, hvornår vi igen kan få lov at spille fodbold sammen. Derfor har vores turneringsafdeling arbejdet på højtryk for at skitsere en række scenarier for, hvordan vi kan spille fodbold på den anden side af krisen.

Tiden er afgørende
’Det er svært at spå, især om fremtiden’, lyder et velkendt mundheld. Og det samme gør sig i den grad gældende for, hvordan corona-krisen udvikler sig de kommende uger.

Derfor er det vigtig at fastslå, at der ikke er tale om modeller, men derimod scenarier, som kan påvirkes på alt fra datoer, antallet af personer, der må forsamles. Men andre ord – så kan den endelige model fravige fra de skitserede scenarier.

”Vi følger naturligvis myndighedernes krav og anbefalinger, og vi sætter først i gang, når der er grønt lys fra deres side. Derfor vil vi gerne præsentere jer for et par mulige scenarier, alt efter
hvornår vi får lov at gå i gang igen”, siger turneringschef Thomas Lesly Rasmussen.

Scenarierne
Bestyrelsen drøftede og vedtog følgende turneringscenarier på bestyrelsesmødet 25. marts. I samme ombæring understregede bestyrelsen, at de også er klar til at kigge ind i senere scenarier med kampe med en forventet slutdato 5. juli, fordi bestyrelsen vil strække sig langt for at gennemføre en forårsturnering for klubberne – men naturligvis indenfor regeringens og myndighedernes krav og anbefalinger.

Scenarierne omfatter helårsturneringer, halvårsturneringer, pokalturneringer, 3- og 5-mandsstævner. Vil kigger også på børneevents, hvor der vil komme en udmelding på et senere tidspunkt.

Her får du en oversigt over scenarierne, da vi ikke kender udviklingen i corona-krisen, så vil vi efter 3. maj bringe flere scenarier i spil.
Helårsturneringer

Herre DS
Der kommer en udmelding snarest.

Herresenior - Sjællandsserien til Serie 4

Såfremt lockdown slutter senest 3. Maj: Alt gennemføres, runder der ikke er blevet afviklet rykkes til senere på sæsonen:

 • Turneringen slutter i weekenden 27.-28. juni.
 • Spilles med 8 kampe weekend samt 3 hverdagsrunder
 • Ingen SM-kampe for herresenior. 

Såfremt lockdown slutter senest 18. maj: Alt gennemføres, runder der ikke er blevet afviklet, rykkes til senere på sæsonen:

 • Turneringen slutter weekenden 27.-28. juni.
 • Spilles med 6 kampe weekend samt 5 hverdags runder.

Hvis nedlukningen slutter 13. april, så bliver turneringen fortsat afviklet i sin helhed. Udsatte kampe rykkes til senere på sæsonen.

Halvårsrækker

Såfremt lockdown slutter senest 3. Maj: Alt gennemføres, runder der ikke er blevet afviklet, rykkes til senere på sæsonen:

 • Ingen SM kampe for herresenior. Ungdom + kvindesenior afvikler SM kampe i ugen op til 27.-28. juni.
 • Finals gennemføres i weekenden 27.-28. juni.
 • U21 turneringen gennemføres ikke.

Såfremt lockdown slutter senest 18. maj: ½ års rækkerne gennemføres som enkeltturnering og 6 holds puljer:

 • Ingen SM kampe for herresenior.
 • Ungdom + kvindesenior afvikler SM kampe i ugen op til 27.-28. juni.
 • Finals gennemføres i weekenden 27.-28. juni

Hvis nedlukningen slutter 13. april, så bliver turneringen fortsat afviklet i sin helhed. Udsatte kampe rykkes til senere på sæsonen.

Fællesrækker – Pigesiden og Drenge U13 til U15

Såfremt lockdown slutter senest 3. Maj: Alt gennemføres, runder der ikke er blevet afviklet, rykkes til senere på sæsonen. Sidste runde spilles 27.-28. juni.

Såfremt lockdown slutter senest 18. maj: ½ års rækkerne gennemføres som enkeltturnering og såvidt muligt 6 holds puljer. Sidste runde spilles 27.-28. juni.

Hvis nedlukningen slutter 13. april, så bliver turneringen fortsat afviklet i sin helhed. Udsatte kampe rykkes til senere på sæsonen.

Pokalturnering
Alle pokalturneringer (Seriepokalen, Ungdom og 8-mands) er alle nået til semifinalen. Men vi afventer fortsat situationens udvikling før vi kan melde ud, hvordan disse kan afvikles.

De indledende lokale runder af Sydbank Pokalen og Sydbank Kvindepokalen afventer en endelig afklaring med DBU/Divisionsforeningen.

Hvis nedlukningen slutter 13. april, så bliver turneringen fortsat fædigspillet.

3- og 5-mandsstævner
3- og 5-mandsstævnerne 18.-19. april udsættes til at blive spillet på et senere tidspunkt.

Klubberne kan trygt tilmelde sig forårets 3- og 5-mandsstævner. Såfremt disse aflyses vil klubberne få direkte besked og klubberne vil ikke skulle betale tilmeldingsgebyr.

DBU Breddes E-fodboldturnering
eFodboldturneringens første runde udskydes til juni (i dag er det 3. maj). Levering er Gaming Arenas sættes på hold, da fragtmænd alligevel ikke kan levere dem i klubberne. Disse leveres når det er muligt at afvikle turneringen.

Børneevents
Der kommer en udmelding snarest vedr. Sommerland Sjælland Drenge Cup, Sommerland Sjælland Pige Cup og Bakkens Fodbold Festival.  

For træneren
Herunder kan du se de datoer, som vi forventer vil gælde i forhold til turneringsstart:

Lockdown ophævet inden mandag 20. april (uge 17): Turneringsstart uge – weekenden 25./26. april
Lockdown ophævet inden mandag 27. april (uge 18): Turneringsstart 2./3. maj
Lockdown ophævet inden mandag 4. maj (uge 19): Turneringsstart 8.--9.-10. maj
Lockdown ophævet inden mandag 11. maj (uge 20): Turneringsstart 16.-17. maj
Lockdown ophævet inden mandag 18. maj (uge 21): Turneringsstart 23.-24. maj
Lockdown ophævet inden mandag 25. maj (uge 22): Turneringsstart 30.5 - 31.5 - 1.6
Lockdown ophævet inden mandag 1. juni (uge 23): Turneringsstart 6.-7. juni
Lockdown ophævet inden mandag 8. juni (uge 24): Turneringsstart 13.-14. juni
Lockdown ophævet inden mandag 15. juni (uge 25): Turneringsstart 20.-31. juni

Ny udmelding efter 3. maj
Vores turneringsafdeling vil nu arbejde videre med de forskellige scenarier og viser det sig, at lockdown-perioden forlænges til efter 3. maj, så vil vi offentliggøre flere scenarier. 

Spørgsmål
Kan rettes mod: 

Thomas Lesly Rasmussen
Turneringschef Thomas Lesly Rasmussen
Fællesrækker og herre DS, Drenge indrangering, Pige indrangering 4634 0736 4092 8892 (Træffes 10-15)