FIFA har, som følge af krigen i Ukraine, vedtaget en række midlertidige ændringer til FIFA Regulations on the Status and Transfer of Players, herunder er reglerne om dokumentationskrav for asylansøgere, der kommer fra Ukraine, lempet.

- På grund af krigen kommer vi i Danmark til at opleve en større tilstrømning af ukrainske borgere, og disse skal have mulighed for at deltage i vores foreningsliv. I fodbolden kan vi hjælpe med integration og give gode oplevelser i en svær tid, udtaler Bent Clausen, næstformand i DBU, og fortsætter:

-De ukrainere, der kommer hertil, er revet ud af deres hverdag og har ganske sikkert brug for positive fællesskaber. Det kan vi give dem i fodbolden, og vi vil gerne hjælpe med det, som vi kan. En vigtig del af at spille fodbold er for mange at kunne være med i kampe, og derfor er det oplagt, at vi nu gør det nemt for klubberne at få spilletilladelse til ukrainerne i denne ulykkelige situation.

 

Med henblik på at gøre indlemmelsen af de ukrainske flygtninge så gnidningsfri som muligt for jer ude i klubberne, har vi udformet en procedurebeskrivelse, som skal hjælpe med registrering af flygtninge fra Ukraine som medlemmer af klubben, så de også kan komme med ud og spille kampe. Reglerne gælder for amatørfodboldspillere.

Procedure Ved Indmeldelse Af Flygtninge Fra Ukraine Udenlogo (1)

Klik på billedet for at åbne det i en større version, eller læs indholdet nedenfor.

 

Som det ses, er der en lille forskel på, om der er tale om et nyt medlem, der har spillet fodbold i en klub i Ukraine, eller om vedkommende ikke har.

Hvis vedkommende har spillet fodbold i en klub i Ukraine, skal I:

  1. Indmelde spilleren i KlubOffice
  2. Anmode om spillercertifikat og sætte kryds i feltet med ”spilleren er asylansøger”
  3. Indtaste asyl- eller udlændingenummer, som vedkommende er blevet tildelt af myndighederne
  4. Indsende en kopi af spillerens pas til sikkermail-juraoglicens@dbu.dk med overskriften/emnefeltet ”ASYL UKRAINE”

Hvis vedkommende ikke har spillet fodbold i en klub i Ukraine, er trin nummer fire ikke nødvendigt.

Når ovenstående er klaret, er den ukrainske flygtning spilleberettiget og I kan tage vedkommende med til kamp. I skal ikke afvente yderligere svar eller bekræftelse efter anmodningen.

 

Har I spørgsmål, kan I kontakte Daniel Mofid i DBU Jura og Licens på damo@dbu.dk