De fleste børne- og ungdomstrænere kender til dette; Der sættes kegler op, der laves regler for de enkelte spil og øvelser, og det er træneren selv, der styrer spillerne.

På dette webinar kigger vi på, hvordan man som børne- og ungdomstræner kommer væk fra de mange øvelser og i stedet bevæger sig mod en træningskultur, hvor særligt spil og beslutningsdygtighed er i højsædet.

God børnefodbold handler om fodbold i sin spilform. Børnene skal selv øve sig i/lege med at spille fodbold i sin kaotiske natur, fremfor at lære spillets enkelte elementer fra en flink og erfaren træner.

Børnene skal ikke styres udefra, men i stedet sættes i situationer, som kræver deres egne beslutninger i spillet – noget som nemmest sker ved blot at sætte spillet i gang og hjælpe spillerne undervejs, når bolden ruller.

Ud med lange køer og lange forklaringer. Færre øvelser - mere spil.

Davids egne ord om webinaret

Fodbold er et spil – hvad betyder det for vores tilgang til træning?

- Danmark er et øvelsesland, men i DBU har vi en ambition om, at vi i stedet skal være et fodboldland. Hvad mener vi så med det? Vi skal konstatere, at fodbold er et spil, og at vi skal træne i fodboldspillet. Det må betyde, at vi ikke alene kan træne øvelser, som der ellers er en lang tradition for i Danmark. Vi ved fra den nyeste forskning, at transferværdien fra en isoleret øvelse til det færdige spil er forsvindende lille. Når vi ved det, må vi nødvendigvis kigge på, hvordan vi tilrettelægger den træning, vores børn og unge ”udsættes for”.

Gennem konkrete værktøjer og eksempler, vil jeg forsøge at flette den nyeste viden sammen med en lavpraktisk tilgang til at planlægge og designe træningsindhold, som langt mere lever op til, at fodbold er et spil.

Der vil blive anvendt både materiale fra den eksisterende C-uddannelse samt betaversioner af materiale fra det kommende nye ATK Børnefodbold.

David K. Nielsen Til Www
Fodboldfaglig rådgiver i DBU David Kiær Nielsen
Mangeårig træner i alle aldersgrupper, køn og niveauer. Ansat som fodboldfaglig rådgiver ved DBU Jylland og medskaber af den nye børnestrategi. Er desuden børneudviklingstræner i Galten FS.

Praktisk information

  • Dato: Tirsdag d. 9. maj
  • Type: Webinar (Teams - man får tilsendt link)
  • Målgruppe: Forældretrænere, børne- og ungdomstrænere (U8-U19), børneudviklingstrænere, evt. forældre med interesse
  • Varighed: 19.00 - 20.30
  • Tilmeldingsfrist: Fredag d. 5. maj
  • Pris: Gratis