Fodboldprojekt for udsatte vinder pris
Ensomhed og misbrug er skiftet ud med fodbold i Sønderborg, hvor hjemløse, misbrugere og psykisk sårbare inviteres ind i fodboldens vigtige fællesskaber. Nu har Sønderborg Boldklub vundet en pris for sit arbejde for at få flere udsatte med på holdet.
Sønderborg Boldklub og projektet ’Inklusion i fodbold Danmark’ har vundet En Del af Noget Større-prisen 2022. En pris på 25.000 kroner, som gives til initiativer, der med fodboldens som omdrejningspunkt gør en forskel uden for kridtstregerne. Og det er man altså lykkes med i det sønderjyske, hvor klubben står skulder ved skulder med NGO’en OMBOLD, Sønderborg Kommune, DBU og DBU Jylland om det vigtige initiativ.
Fodbold skal være for alle
I Sønderborg Boldklub kan man mere end at spille fodbold. Fodboldklubben har nemlig fokus på, at fodbold skal være for alle og er derfor en vital del af projektet ’Inklusion i fodbold Danmark’, hvor mere end 20 hjemløse, psykisk sårbare og misbrugere er trukket i fodboldtøjet og har byttet ensomhed og misbrug ud med fodbold og sammenhold.
At det vigtige arbejde nu er honoreret med en pris, vækker stor glæde i Boldklubben. Formand Dergham A. Rahman, siger:
"Vi er rigtig glade og stolte over at vinde prisen. Der var mange gode kandidater, så det er stort at vinde. Vi føler os virkelig som en del af noget større. Med prisen har vi nu også fået penge til at kunne fortsætte projektet fremover. Det er megafedt," siger formanden og peger også på det vigtige samarbejde mellem parterne som en del af baggrunden for projektets succes.
Glæde og godt sammenhold
Brian Skyborg er en af dem, som snører fodboldstøvlerne hver uge og løber på banen i klubben. Og står det til ham, fortsætter han gerne med at være en del af fællesskabet på holdet:
"Jeg har det simpelthen så sjovt. Vi har det bedste sammenhold, det kan slet ikke beskrives. Der er aldrig nogle sure miner. Vi giver altid hinanden et klap på skulderen, uanset om det er en med- eller en modspiller," siger han.
Stærkere sammen
’Inklusion i fodbold Danmark’ er et eksempel på, hvordan stærke kræfter i samarbejde kan gøre en forskel for sårbare målgrupper. Sønderborg kommune, OMBOLD og DBU er nemlig også trukket i arbejdstøjet og har bidraget til projektets succes. Sønderborg Kommune har bakket op og har stillet med dygtige medarbejdere til at hjælpe med træningen, OMBOLD har delt ud af deres erfaringer og kendskab til målgruppen, mens DBU/DBU Jylland også har taget del.
Sønderborg er det første sted i landet, som kører ’Inklusion i fodbold-Danmark’. I løbet af tre år skal det fordeles til yderligere 11 lokale fodboldklubber over hele landet som en del af DBU Velfærdsalliancer.
’Inklusion i fodbold Danmark’ er støttet af Nordea-fonden