På bare ét år spilles mere end en kvart million fodboldkampe. Langt de fleste med glæde og begejstring og med fokus på fodbolden og fællesskabet.

Men filmen kan knække, tvivlen kan melde sig eller den gode adfærd blive udfordret. Det kan give spørgsmål og tvivl – for hvad skal man ty til? Her kan adfærdskodekset vise sig at være et godt værktøj.

Måske er du i tvivl om, hvornår du må modtage en gave? Hvad er retningslinjerne for betting og spil? Hvordan kan du beskytte, respektere og værne om andres integritet? Og hvad er chikane? Det er blandt de spørgsmål som du kan finde svar på og mere video om i DBU’s adfærdskodeks.

Du kan læse hele kodeks her.

Spørgsmål og mere info:
Kontakt din DBU lokalunion (breddefodbolden), Divisionsforeningen eller Kvindedivisionsforeningen (divisionsfodbolden) eller DBU.

Indberetninger: Sekretariatet for Fodboldens Disciplinærinstans disciplinaer@dbu.dk

Hvad er DBU’s adfærdskodeks?
I 2020 vedtog DBU’s bestyrelse et adfærdskodeks for fodbolden, som skal samle tidligere regler og retningslinjer i ét kodeks. Det betyder, at tidligere dokumenter, regler   om etik, fairplay, code of conduct mv. erstattes og udgår.

DBU’s adfærdskodeks er lavet for at fremme fairplay, inklusion og gensidig respekt samt at holde usportslig og uetisk adfærd ude af fodbolden. Det kan blandt andet bruges i de tilfælde, som kan være skadelige for fodboldens integritet og omdømme.

Det gælder for alle spillere, ledere og trænere, ansatte og bestyrelsesmedlemmer samt organisationer og klubber under DBU.