Der er ikke tale om de kort, der resulterer i udvisning og karantæne - tværtimod. Det nye ’røde kort’ i Fodbold appen skal med eksklusive fordele give et velfortjent skulderklap til alle dommere.

Et klap på skulderen, der kan mærkes på pengepungen 

De er der i sne og slud og sikrer kyndig kampledelse – også når fodboldkalenderen er fyldt til bristepunktet.
De omkring 3500 dommere, som er med til at holde dansk fodbold i højt tempo hele året.

Når dommerne næste gang åbner Fodbold appen, så er det med et nyt digitalt kort i lommen og fordele på bl.a. Hummel, ure fra About Vintage, dommersoftware fra Refsix og produkter fra Thiele, som har været partner på dommerområdet gennem mere end 10 år.

Fordelskort Horisontalt Sådan ser for- og bagsiden ud på det nye DBU Fordelskort til dommerne.

Det nye digitale kort og bagvedliggende fordelsprogram skal være med til at give dommerne et velfortjent skulderklap. Det mener DBU Breddes formand, Bent Clausen.

”Vi skal huske at anerkende den store indsats, som tusindvis af dommere gør for fodbold-Danmark. Det er helt afgørende, hvis vi skal møde den stigende efterspørgsel fra klubberne, der i disse år oplever historisk høje medlemstal, at vi er i stand til at fastholde og rekruttere nye dommere,” siger Bent Clausen.

Han bliver bakket op af Jakob Koed, som deler ansvaret for dommerområdet i DBU Bredde med Bent Clausen.

”Vi forsøger hele tiden, også med vores digitale værktøjer, at gøre det endnu mere attraktivt at være fodbolddommer. Det nye fordelskort er en del af den strategi, og et velfortjent klap på skulderen til de mange dommere, der yder en stor og vigtig indsats,” siger Jakob Koed.

 

Flere nye digitale initiativer til dommerne 

Lokalunionerne investerer løbende mere i udvikling og fastholdelse af dommere. Også på dommernes digitale hjemmebaner bliver der investeret. Tidligere i år blev en mere fleksibel mulighed for at til- og framelde sig kampe således lanceret – de såkaldte ”vælg-selv-kampe”.

Den nye mulighed er på indført i flere lokalunioner, og forventes at blive implementeret i hele landet i fremtiden.

Digitale projekter til dommerne

2015: 'Min Dommergerning' - lettere administration for den enkelte dommer i app og på web. 

2019: Samarbejde med Refsix - mulighed for at styre scoringer, ind- og udskiftninger mm. fra et smart watch. 

2023: 'Stats', DBU Fordelskort og "Vælg-selv-kampe"

I den seneste version af Fodbold appen er der desuden blevet åbnet op for at dommerne, ligesom spillere, trænere og holdledere, også kan få adgang til at se spændende statistikker fra deres kampe:

Mine Stats Dommer I 'Stats' i Fodbold appen får dommerne nu også vist indblik fra deres kampe.

For Jakob Koed er det en vigtig og helt naturlig del, at også dommernes digitale værktøjer følger med den teknologiske udvikling.

”Ligesom vi gør det for de mange frivillige, trænere og spillere, der benytter DBU’s systemer, så skal vi også bruge teknologi og data til at gøre hverdagen lettere, mere fleksibel og sjovere for vores fodbolddommere. Det er et vigtigt element i både fastholdelse og rekruttering af nye fodbolddommere,” slutter Jakob Koed.

’Stats’ og det nye fordelskort er tilgængeligt for alle aktive dommere med et dommernummer, og kræver at man har opdateret til nyeste version af Fodbold appen. Det kan man gøre i App Store her og i Google Play her.