Kasper Hjulmand Trænere Masser af lokale trænere deltog

I Nykøbing FC flotte foreningshus Mo.Ve gav en veloplagt Kasper Hjulmand de over 80 trænere og ledere fra Lolland-Falster et spændende indblik i hvordan herrelandsholdet arbejdet op til en landskamp.

Ambitionerne er store hos Danmarks landstræner i fodbold, Kasper Hjulmand. Han går efter at vinde pokaler med Danmark, men han drømmer også om, at danske børn skal have verdens bedste fodboldliv. Vi mødte en mand, der ved, hvor han kommer fra, og hvor han vil hen.

Kasper Hjulmand er en leder, der holder af hverdagen. Han satte stor pris på at tjekke ind på træningsanlægget om morgenen, og han elskede at befinde sig på banen med de spillere, han og den øvrige stab skulle forberede bedst muligt til den næste udfordring. Sådan var det, da lærersønnen fra Auning på Djursland var cheftræner i Superliga-klubberne Lyngby og FC Nordsjælland, sådan var det, da han fik chancen i Mainz 05 i den bedste fodboldrække i Tyskland.

Sådan var det stort set hver dag i 20 år, men sådan er det ikke længere. Siden Kasper Hjulmand hen over sommeren 2020 afløste Åge Hareide som træner for det danske fodboldlandshold, har han ikke haft sin daglige gang på en fodboldbane.

Når landsholdet samles før en landskamp, er programmet så presset, at der ofte kun er et træningspas af den slags, hvor spillerne kan arbejde igennem, og hvor træneren kan teste nye elementer i spillet. Så dagens træning er et godt eksempel på, hvordan landsholdet træner før en vigtig landskamp.

Efter 60 minutters træning med Nykøbing FC U17 spillere gav landstræneren et inspirerende foredrag om, hvordan han set dansk fodbold og hvor fodbolden er på vej hen.

Ingen tvivl om at børnefodbolden har en vigtig plads i landstrænerens hjerte. Børnefodbolden skal skabe sunde og glade børn gennem leg, kreativitet, begejstring og glæde på børnenes præmisser og for alle danske børn.

Kasper har også et mål om at samle alle Dansk Boldspil-Unions landstrænere fra det yngste ungdomslandshold over kvindelandsholdsholdet til A-landsholdet for ”at diskutere fodbold og lave planer for spillet”.

Kasper Hjulmand Stor Kasper Hjulmand

Nyhederne TV2 Øst

Nyhedsudsendelse TV2 Øst d. 1. februar 2024 

Kasper Hjulmand skal inspirere klubber

<iframe src="https://cdnapisec.kaltura.com/p/1953381/embedPlaykitJs/uiconf_id/45352741?iframeembed=true&entry_id=1_vh3df5n6" width="640" height="360" allowfullscreen webkitallowfullscreen mozAllowFullScreen frameborder="0"></iframe>
Billede1
Billede2
Billede3
Kasper Hjulmand Trænere4