De havde selskab af tre tyske trioer, og her var der blandt andet gensyn med den tyske dommer Frederik Simon, der i 2023 deltog i Belt Cup i Nykøbing.

”Det var en god og sjov oplevelse at være med til finalerne. Gode kampe med masser af intensitet og ikke mindst præget af god stemning og fair play spillerne imellem,” siger Søren Knudsen, dommer og formand for DBU Lolland-Falsters Dommerudvalg.

Netop det med sprog kan opleves som en barriere for at dømme kampe i udlandet, men ved finalestævnet i Tyskland var det ikke noget problem, at de tre danske dommeres tyskkundskaber ikke er verdens bedste.

Der blev talt mange sprog ved finalestævnet af Sparda Bank Integration Cup i den nordtyske by Malente, hvor Uwe Seeler Fussball Park lagde græs til kampe i herre og kvindesenior turneringen. De 12 hold – 6 kvinde og 6 herrehold - bestod af spillerne med mange forskellige oprindelige nationaliteter. Derfor blev der kommunikeret på mange forskellige sprog inde og udenfor banen.

”Det gik fint med sproget og fodbold er et universelt sprog, som alle forstår. Det var bemærkelsesværdigt, hvordan alle spillere og trænere praktiserede fair play begrebet, og i den grad viste det på banen, selv når der blev gået til den. Det kunne mange andre hold lære meget af. Som dommer var det fornøjelse at være med til,” siger Søren Knudsen.

Sparda Bank Integration Cup er en fodboldturnering i Tyskland, der fokuserer på integration og mangfoldighed. Turneringens formål er at fremme interkulturel forståelse og samhørighed gennem sport, ved at bringe mennesker fra forskellige baggrunde sammen.

De tre LF-dommere dømte 8 kampe i løbet af søndagens finalestævne, hvor der var relativt store pengepræmier til holdene.

”Jeg vil opfordre mine dommerkolleger til at udnytte muligheden for at dømme i Tyskland, når muligheden byder sig. Det er sjovt, lærerigt og ikke mindst hyggeligt at få anderledes oplevelser sammen,” siger Søren Knudsen.

DK Trio Tyskland 24
DK Trio Tyskland 16