Mange kampe på samme tid har dette forår meget usædvanligt ført til at flere kampe i LF-serien og i andre rækker er blevet udsat eller flyttet på grund af mangel på dommere.

”Det er en situation, som vi tager meget seriøst,” siger Michael Skaarup, formand for DBU Lolland-Falster.

Derfor sætter DBU Lolland-Falster nu en offensiv ind for at få fodboldinteresserede på Lolland-Falster til at trække i dommertøjet.

”Vi har altid brug for flere dommere til at dømme de mange kampe, der hver uge spilles hos såvel ungdommen som seniorer. Vi har været udfordret dette forår og derfor opfordrer jeg til at så mange som muligt melder sig til det dommerkursus, vi afvikler i weekenden 25. og 26. maj,” siger Michael Skaarup, formand for DBU Lolland-Falster, der selv er en erfaren dommer.

Den usædvanlige situation med udsatte kampe fik blandt andet fodboldklubben Listrup til at melde ud at klubben ville betale for udgiften til dommerkurset, hvis der var medlemmer, der meldte sig til dommerkursus. Tidligere har NFC, Maribo og TGB gjort noget tilsvarende med gode resultater.

Fodboldklubberne på Lolland-Falster har en naturlig interesse i at der kommer flere dommere og de kan være en stor hjælp i arbejdet med at rekruttere flere dommere, da de har en bred kontakt til alle fodboldinteresserede hvad enten det er nuværende som tidligere spiller og ikke mindst forældre til børne- ungdomsspillere.

Michael_500x319
Formand Michael Skaarup
Medlem af DBU Bredde Bestyrelsen, Bestyrelsens link til Dommerudvalget, Formand for DBU Breddedommergruppe, Medlem af DBU Bredde Komiteen, Observatør i DBU Dommerudvalg 22 79 97 99

”Det er et stærkt signal Listrup sender, og jeg kan kun opfordre andre klubber på Lolland-Falster til at gøre det samme. Vi har et fælles ansvar i at skaffe flere dommere og her kan et initiativ som det vi så fra Listrup være en god måde at få flere til at tilmelde sig et dommerkursus,” siger Michael Skaarup.

Dommersituationen er den samme i hele landet, hvor meldingerne lyder på at der er brug for flere nye dommere. DBU anslår ifølge de seneste analyser, at der mangler cirka 1.000 dommere i dansk fodbold.

”Derfor er rekruttering af nye dommere og især unge dommere et stort indsatsområde på Lolland-Falster og i resten af landet,” siger Michael Skaarup.

Det er den erfarne instruktør Khosro Solaimani, der er underviser på dommerkurset, der finder sted i Toreby-Grænge Boldklubs klubhus.

Undervisningen byder både på gennemgang af de enkelte paragraffer i fodboldloven og på gruppearbejde hvor kursisterne skal arbejde med fodboldloven, lave opgaver og vurdere videoklip og cases fra den virkelige verden. Kurset afsluttes med eksamen og derefter følger tre uddannelseskampe, hvor man følges af en vejleder. Vejlederen er en af Lolland-Falsters aktive dommere, der er blevet videreuddannet som vejleder.

DBU Lolland-Falster har fokus på rekruttering af nye dommere og kurset henvender sig til alle, der godt kan lide fodbold.

”Du skal ikke kunne alle paragraffer i fodboldloven i forvejen, men en god forståelse og interesse for fodbold er naturligvis en god forudsætning for at få optimalt udbytte af kurset. Kurset henvender sig til både til unge som ældre,” siger Michael Skaarup.

Flyers til klubhuset

Download denne flyers til klubhuset ...

Dommerkursus

Dato: 25. og 26. maj 2024 fra kl. 9 til 16. Forløbet rundes af med en elektronisk prøve og efterfølgende samtale med en diplominstruktør i fodboldloven. I alt tager prøven inkl. samtale 1 time.

Som det sidste skal der dømmes tre uddannelseskampe med en vejleder på sidelinjen. Disse kampe er en del af uddannelsen, og aspiranten modtager ikke omkostningsgodtgørelse for disse tre kampe.. 

Sted: TGB's klubhus 

Instruktør: Khosro Solaimani

Pris: 500 kr. Prisen dækker undervisning, materialer, lovbog, et sæt dommertøj, eksamen og eksamensgebyr.

Sidste tilmelding er den 17/5-2024.

Dommere

Læs mere her, hvor du også kan tilmelde dig.