16-årige Victor Pilborg fra Nykøbing Falster er en af de nye og unge dommere hos DBU Lolland-Falster. Dommerkortet kom i hus i 2023 og han er kommet godt i gang med at dømme kampe.

”Jeg synes, det har været en god start, og man bliver taget godt imod af de andre dommere. I de første kampe er der en vejleder med og det gør at man ikke føler, man står alene med det hele,” siger Victor Pilborg.

Vi møder Victor en råkold februar lørdag på kunstbanerne i Nykøbing Falster, hvor han skal dømme U11 kampen mellem Nykøbing FC og AIK Strøby. Det er ikke svært at få øje på dagens dommer af to grunde. Den lyserøde dommertrøje lyser godt op denne grå lørdag og han er hurtigt rundt for tale med de to holds trænere.

”Udeholdet var kun 7 spillere, så vi aftalte af de spillede 7 mod 7 og rykkede målene tættere på hinanden. Det er jo vigtigt at de spiller kampen,” siger Victor.

Kampen var Victors tiende kamp som dommer og han er meget glad for at være kommet i gang som dommer. Han har selv spillet fodbold i 8 år, men da han stoppede med at spille fodbold, var han ikke færdig med fodbold.

”Jeg valgte at blive dommer efter jeg stoppede med at spille fodbold. Jeg ville stadig gerne være en del af fodboldmiljøet, så jeg synes, det er en god måde fortsat at være en del af fodbolden på,” siger Victor Pilborg.

Dommeruddannelsen blev taget på det populære onlinekursus, hvor der er undervisninger over fire aftener med en afsluttende eksamen, der foregår på DBU Lolland-Falsters kontor i Nykøbing F. Efter eksamen har alle nye dommere tre uddannelseskampe, hvor de følges af en vejleder.

Victor Pilborg opfordrer andre unge drenge og piger til at tage dommeruddannelsen og flere af hans jævnaldrende kammerater overvejer også om de skal tilmelde sig.

”Det er en fed måde at være i kontakt med fodbold på, så jeg tænkte ikke så meget over det, før jeg meldte mig til dommerkurset. Jeg tilmeldte mig bare,” siger Victor Pilborg.

Lørdagens U11 kamp gik godt og Victor var godt tilfreds med dagens indsats. Ambitionerne rækker også til mere.

”Lige nu handler det om at få noget erfaring. Jeg synes, at man bliver mere sikker, jo mere man dømmer. I fremtiden, der kunne jeg godt håbe på at komme op på lidt højere niveau og gerne hvis det kan række helt op til de høje og sjove rækker,” siger Victor Pilborg.

Dommerkursus

Dato: 25. og 26. maj 2024 fra kl. 9 til 16. Forløbet rundes af med en elektronisk prøve og efterfølgende samtale med en diplominstruktør i fodboldloven. I alt tager prøven inkl. samtale 1 time.

Som det sidste skal der dømmes tre uddannelseskampe med en vejleder på sidelinjen. Disse kampe er en del af uddannelsen, og aspiranten modtager ikke omkostningsgodtgørelse for disse tre kampe.. 

Sted: TGB's klubhus 

Instruktør: Khosro Solaimani

Pris: 500 kr. Prisen dækker undervisning, materialer, lovbog, et sæt dommertøj, eksamen og eksamensgebyr.

Sidste tilmelding er den 17/5-2024.

Tilmelding

Læs mere her, hvor du også kan tilmelde dig.

Spørgsmål

Soren Knudsen 500X319
Dommerkonsulent Søren Knudsen
Hovedansvarsområde: Rekruttering af dommere 2040 9592
Soren Knudsen 500X319
Formand for dommerudvalget Søren Knudsen