SPILLETILLADELSER

Spillercertifikater

Når en klub får en ny spiller, skal denne nye moderklub rekvirere spillerens DBU-spillercertifikat. Det sker hos den afgivende moderklub, og først når spillercertifikatet er modtaget i den nye moderklub, kan spilleren deltage for sin nye moderklub under forudsætning af, at pågældende er registreret og godkendt af lokalunionen. Se guide til indhentning af certifikat her.

Hvis spilleren ikke tidligere har spillet i anden klub oprettes automatisk et DBU-spillercertifikat til spilleren, når han/hun registreres i klubbens KlubOffice og sendes til godkendelse i lokalunionen.

 

Supplerende spilletilladelse

Der kan være flere grunde til, at en spiller skal bruge et supplerende spilletilladelse. Det kan f.eks. være hvis:

  • Spilleren er på efterskole og ønsker at spille for en klub i nærheden men samtidig også for sin moderklub
  • Spilleren spiller seniorfodbold i en klub men ønsker at spille Old Boys-fodbold i anden klub

OBS! Muligheden for at opnå supplerende spilletilladelse kan variere fra lokalunion til lokalunion

Spilleren kan selv søge om supplerende spilletilladelse via Mit DBU (i toppen af www.dbu.dk). Her vælges menuen Spillerdata > Supplerende spilletilladelse

Moderklubben kan dog også hjælpe spilleren med at indhente den supplerende spilletillaldelse hos lokalunionen, så vedkommende kan spille for en anden klub end moderklubben. Det kan gøres ved at klikke sig ind på medlemmet og vælge højrefanen Fodboldspiller. Der finder man en knap med teksten Anmod om supplerende spilletilladelse. Herefter modtager spilleren en mail om at godkende via Mit DBU, hvorefter den afgivende klub modtager mail om at godkende i KlubOffice.

Se mere om supplerende spilletilladelser.


Spilletilladelse fra udlandet og for ikke-danske statsborgere

Spilletilladelse på danske statsborgere, der senest har spillet i en udenlandsk klub samt for ikke-danske statsborgere – uanset om disse har spillet fodbold i en udenlandsk klub - søges via KlubOffice.
Her klikker man sig ind på medlemmet og klikker på spillercertifikatikonet øverst (teksten "Indhent spillercertifikat fra en anden klub til det valgte medlem" fremgår, når man holder musen over det).
Her kan klikkes af, at spilleren kommer fra udlandet. Ansøgningen behandles derefter af DBU Turneringer. Klubben får besked, når ansøgningen er behandlet.

Læs også vores FAQ.

Her er der et afsnit om supplerende spillerbenyttelse. Klik her ...

Spillere fra udlandet

Ukrainske flygtninge skal kunne spille fodbold i Danmark.

I sidste uge vedtog FIFA en række midlertidige ændringer, som bidrager til, at ukrainske flygtninge lettere kan integreres i fodbolden i andre lande. Nu foreligger en procedure for, hvordan danske klubber kan registrere flygtningene som medlemmer og få dem ud at spille.

Læs mere her ...