Vintertid er ikke lig med fodboldpause. Der er stadig fuld gang i den tætpakkede fodboldkalender, som bugner af turneringskampe, futsal og meget andet. Mange hold vil også gerne holde formen ved lige med træningskampe.

De kan nu klikkes i KampKlar, så alle holdets kampe, hele året, spiller 1-2 med DBU’s turneringssystem.

Jeg havde glemt at opdatere aktiviteten i KampKlar, så spillerne kom først frem et kvarter inden kampstart. Det var ikke så heldigt, så det vil hjælpe os meget at få automatisk besked, når der sker ændringer Rasmus Bendtsen, børne- og ungdomsformand, Ejby IF Fodbold

Samme taktik til alle kampe

Mere end en halv million kampe, træninger og andre fodboldaktiviteter er i år blevet afviklet med KampKlar som oplægger. Turneringskampe, Vinterbold og andre DBU-turneringer bliver flittigt sendt ind i holdets samlingssted uden for kridtstregerne, så trænerteamet og holdet automatisk kan få besked, hvis der skulle ske ændringer i løbet af sæsonen.  

Men fodboldkalenderen er som bekendt lige så spækket med kampe uden for turneringerne, og derfor er der også brug for de digitale sammenhænge, når ikke der er point på spil.

Faktisk er der ikke den store forskel for Heidi Ellehauge, der klarer administrationen uden for banen for alle 45 drenge, trænere og holdledere på U14-årgangen i Nykøbing FC.

”Der er en kæmpe forskel på turnerings- og træningskampe lige nu. Turneringskampene kører bare, men træningskampene skal jeg selv oprette - og holde øje med om der sker ændringer på,” fortæller Heidi Ellehauge.

Derfor bliver den nye mulighed også taget imod med åbne arme på Falster.

”Vi har lige nu 10 kampe planlagt, og et helt hold, der frem til 4. marts kun skal spille de træningskampe, vi arrangerer for dem. Så det er en stor hjælp, at det nu bliver lige så let som med turneringerne,” slutter Heidi Ellehauge.

 

Sådan virker det

Træningskampe, der er blevet oprettet i KlubOffice, kan hentes ind i KampKlar. Ved oprettelse af nye træningskampe, kan man nu vælge et hold i forbindelse med oprettelsen - og evt. et DBUid på modstanderholdets træner, så vedkommende også bliver orienteret om kampen. 

For at få kampen ind i KampKlar skal træneren:

1. Logge ind på Mit DBU. 

2. Klikke sig ind på holdet under KampKlar og vælge 'Kampe' --> 'Træningskampe' i menuen i venstre side (har man ét hold, kan man komme direkte til siden her).

3. Tilføje kampen fra listen. 

4. Vælge mødetidspunkt, opgaver, tilmeldingstype mm. - lige som på turneringskampe. Og åbne for tilmelding, så spillerne kan tilmelde sig aktivitet og opgaver. 

Undgå overraskelser 

I Ejby IF Fodbold bruger de træningskampene til at supplere vinterturneringerne, særligt som introduktion for nye spillere.

”Trænerne har selv adgang til KlubOffice, så de kan oprette træningskampe og ansøge om dommer. Når kampen er blevet godkendt, opretter de kampen i KampKlar,” fortæller børne- og ungdomsformand, Rasmus Bendtsen.

Indtil nu har træningskampene i KampKlar altså ikke haft forbindelse til DBU’s system, og derfor kan ændringer falde ned mellem to stole. Det fik holdet selv at føle, da en træningskamp blev rykket en halv time.

”Jeg havde glemt at opdatere aktiviteten i KampKlar, så spillerne kom først frem et kvarter inden kampstart. Det var ikke så heldigt, så det vil hjælpe os meget at få automatisk besked, når der sker ændringer,” siger Rasmus Bendtsen.

Find vejledning til at oprette træningskampe i KlubOffice her

Man kan også finde modstandere fra 'Træningskampe' i Fodbold app'en og på Mit DBU. Se hvordan her