Børn U4-U12

Boern1 Header
Fodbold er sport, og fodbold er leg. For mange børn starter interessen for fodbold som en leg, der ikke kræver mere end en bold og en kammerat at spille med.

For børn, der spiller fodbold, gælder, at udviklingen af deres fodboldmæssige evner bedst sikres i den daglige træning. Her er det DBU’s anbefaling, at der i denne aldersgruppe trænes og spilles stævner. På den måde får det enkelte barn bedst udbytte af tiden på fodboldbanen.

Fokus på spillerudvikling

Fokus på resultatet af den enkelte kamp eller på placeringen i puljen er ofte alt for dominerende hos de voksne trænere, ledere og forældre i børnefodbolden. DBU opfordrer ledere såvel som trænere og ikke mindst forældre til i højere grad at sætte fokus på barnets spillemæssige udvikling frem for på resultatet af kampene.

Ophør af resultatformidling i al børnefodbold kan hjælpe på vej. Samtidig er det vigtigt at fokusere på, at legen med bolden altid skal være i højsædet i dansk børnefodbold. Der er ikke nødvendigvis sammenhæng mellem børns spillemæssige udvikling og resultaterne af deres fodboldkampe.

Der skelnes ikke mellem bredde og elite i børnefodbold. Der kan være tale om gode og knap så gode spillere, men en opdeling i bredde og elite er ikke hensigtsmæssig i denne alder. Alle børn er pr. definition breddespillere. Børn har ikke brug for at blive specialiseret for tidligt. Børn udvikler sig så forskelligt og på forskellige tidspunkter, at det stort set er umuligt at foretage en kvalificeret udvælgelse af de bedste og mest talentfulde i en tidlig alder.

Stævner på Lolland-Falster

Under Børn U4-U12 kan du finde mere om de stævne tilbud, som vi har planlagt for de mange børnespillere i vores klubber. God fornøjelse.

Alle klubber under DBU Lolland-Falster har mulighed for at melde sig som stævnearrangører. Det kræver ikke, at man har børnehold for at kunne afholde et stævne. Man kan melde sig som arrangør af 3:3, 5:5 stævner.